Ми раді бачити Вас щоденно з 10-00 до 17-00

четвер, 11 листопада 2021 р.

Сивий голуб українського гумору




 

   13 листопада  - 132 річниця з дня народження Остапа Вишні, видатного українського митця, творчість якого здобула всенародну популярність і визнання. Його літературна спадщина була і сьогодні є актуальною.

  Уродженець чарівної Полтавщини, де розвивалось, повнилось красою і запахущими барвами гумору народне слово Павло Губенко  (Остап Вишня) з малих літ виявляв жадібний інтерес до сільського життя, з його світлими та темними рисами, вбирав у себе все найкраще: трудолюбивість хлібороба, оптимізм світогляду, мудрість гумору.

   Непросто було письменникові знайти свій шлях в пору гострих нападок критики на його творчість,несправедливих політичних звинувачень і репресій у 1933 році, які на десять років відірвали його від улюбленої літературної творчості. Але, раз обравши дорогу і повіривши у власне письменницьке покликання, Остап Вишня не міняв своєї позиції, залишився письменником, відданим своєму народові.

   Читаючи твори Остапа Вишні, народ і сміявся і повнився радістю та гордістю, і сумував, і печалився, і обурювався. Багатьох струн душ людських торкалося вишнівське мудре, гостре і ніжне слово.

  В нашій бібліотеці розгорнута виставка-портрет:  « Сивий голуб українського гумору», де наші читачі ( у яких є сертифікат про вакцинацію чи негативний ПЛР- тест, за умовами карантину) можуть ознайомитися з творчістю письменника.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...