Ми раді бачити Вас щоденно з 10-00 до 17-00

вівторок, 19 березня 2024 р.

Ріки незмінно течуть додому

 


Державна установа «Український інститут книги» проводить Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», яка проходитиме з 16 по 24 березня 2024 року, що охоплює дату святкування Всесвітнього дня поезії (21 березня).
Тиждень поезії в Україні проходить вперше. Темою тижня став Дім . Це те світло, котре гріє навіть тоді, коли нас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це тепло яке дає сили жити і боротися за перемогу. Дім – це те що у багатьох українців забрав ворог. Але попри все - Дім – це Україна.
В нашій бібліотеці відбувся день поезії « Цінуймо рідний дім і те що маємо». До книгозбірні завітали учні 7,9 класів з вчителем Раїсою Осадчук. Бібліотекар Світлана Якубовська розповіла присутнім про акцію « Національний тиждень читання. Тиждень поезії». Презентувала книжкову виставку українських поетів, зокрема Ліна Костенко, Павло Вишебаба, Борис Олійник, Василь Симоненко та наших місцевих - Олександр Корембліт, Анастасія Паскаль, Григорій Колесов, Надія Малишенко. Світлана Кирилівна зазначила про значимість поетичного слова, особливо під час війни. Діти читали вірші, які їм запали в душу, говорили про поняття «дому», про значення читання поезії в такий непростий для нас час .












Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...