Ми раді бачити Вас щоденно з 10-00 до 17-00

понеділок, 20 лютого 2023 р.

« У мови є і серце, і вуста, і є ім’я красиве – Україна»

 

     21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Для кожного народу Мова – безцінний скарб, краса нашого життя, одне з багатьох див створених людьми. Рідне слово – невмируще джерело, з якого ми пізнаємо навколишній світ, свою родину, Батьківщину, свій народ.

   Напередодні свята в нашій бібліотеці відбулося свято рідної мови: « У мови є і серце, і вуста, і є ім’я красиве – Україна» . До бібліотеки завітали учні 6 класу місцевої гімназії разом з вчителем української мови Осадчук Р.І. Бібліотекар Якубовська С.К. презентувала присутнім книжкову виставку : « Рідна, калинова, щира і чудова». Розповіла учням про історію виникнення свята, про красу і багатство рідної мови, розкрила її необхідність у житті людини. Зокрема Світлана Кирилівна зупинилась на значимості ставлення та любові до української мови нашого знаменитого земляка Євгена Чикаленка. Не обійшлося без конкурсних питань знавців української мови, на які діти швидко та вірно відповідали.

   Кожна людина має завжди пам’ятати хто вона, де її коріння, повинна знати свою мову, любити її, цінувати, збагачувати, берегти. І сьогодні це актуально, як ніколи.

 


 












Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...