Ми раді бачити Вас щоденно з 10-00 до 17-00

пʼятниця, 29 січня 2021 р.

З роду січових стрільців



Як добре живеться на світі,
 коли знайдено вихід із
 безвихідного становища!
"Тореадори з Васюківки"


       30 січня 1930 року у Бердичеві народився Всеволод Нестайко.

       У матеріалах про життя Всеволода Нестайка згадується одна сімейна легенда. Мати Нестайка Марія Довганюк народила Всеволода у перерві між читанням Ремарка. 

      Акушер сказав: "Мадам! У вас, здається, з'явився письменник!". Письменник жартував: "Так що я, можна сказати, народився між рядками".

      Всеволод Нестайко - один з найулюбленіших дитячих письменників, на  чиїх творах виросло  не одне покоління. Хто не пам'ятає славнозвісних "Тореадорів з Васюківки" чи "В країні Сонячних Зайчиків"…  Всеволода Нестайка справедливо вважають класиком дитячої літератури. Його книгами й сьогодні зачитуються діти та дорослі з різних країн світу. Його витвори перекладені 20-ма мовами, серед них арабська та бенгалі. "Тореадори з Васюків" навіть потрапили до переліку видатних творів світової літератури для дітей.

    До уваги наших молодших читачів в бібліотеці представлено книжкову виставку : "Я пишаюся, що не вийшов із дитинства...". На поличках виставки розмістилися твори письменника, його фото, "крилаті" вислови із " Тореадорів із Васюківки". Тож запрошуємо усіх,  хто перечитати, а хто вперше поринути у неймовірні пригоди героїв Всеволода Нестайка.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...