Ми раді бачити Вас щоденно з 10-00 до 17-00

четвер, 21 лютого 2019 р.

Мова - державна перлина,
Нею завжди дорожіть
 Без мови немає країни - 
Мову, як матір любіть.
Для кожного народу мова - найцінніший скарб, відзеркалення душі народу, його історія. 21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Щоб вшанувати це свято, показати любов і повагу до нашої рідної мови, щоб довести собі і присутнім, що ми знаємо українську, вільно нею спілкуємось, а головне, що ми нею пишаємося в нашій бібліотеці відбулося свято мови: " О, рідна мова! В тобі від Бога кожне слово." Для запрошених учнів 6 класу місцевої школи було представлено книжкову викладку : " Мова моя, душа голосна України". Бібліотекар Якубовська С.К. розповіла присутнім про історію свята, цікаві факти про українську мову.



Далі Світлана Кирилівна запропонувала присутнім показати, як досконало вони знають українську мову та літературу за допомогою конкурсів. " Мовне асорті ", " Фразеологізми", "Антисуржик", " Заміни букву"  - конкурси , з завданнями яких діти справилися на "відмінно".
 За правильні відповіді діти отримували фішки, при підрахунку яких визначилися переможці конкурсів.





Завершила свято Світлана Кирилівна словами: -"Кожна людина повинна знати свою мову, любити її, цінувати, збагачувати та берегти".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...