Ми раді бачити Вас щоденно з 10-00 до 17-00

вівторок, 25 березня 2014 р.


















Між берегами вічності клекоче час,
Дзвенить нового дня весела повінь.
Живуть, Тарасе, рідний, поміж нас
І голос твій, і пензель твій, і Слово.
 
За старовинним повір'ям відомо, що коли народжується людина-загоряється нова зірка-це Господь Бог запалює свічку.І горить ця свічка, поки живе людина. Але чому одні зірки яскраві, а інші тьмяні?
А це тому, що коли людина недобра, зла, то то її зірочка ледь тліє, а якщо людина справедлива, щедра, добра, то її зірка світить яскраво, тепло і світло.
Саме 9 березня 1814 року на небі загорілась нова зірочка, в цей день народився маленький хлопчик, який згодом став великим поетом, славетним Кобзарем.
Минає час, проходять десятиліття. Та ніколи не минеться наш народ і його невгасима любов та шана до великого поета.

 
 
В ці дні в Гоноратській ЗОШ разом з бібліотекою була проведена літературно-музична година "Мудре і щире Тарасове слово".Учні 7-8 класів декламували вірші Т. Шевченка. У їх виконанні прозвучали пісні на слова великого поета: "Думи, мої, думи", "Реве та стогне, Дніпр широкий", "Заповіт".

Бібліотекар Якубовська С.К. представила присутнім книжкову виставку "Віддалений у часі, але близький, немеркнучий взірець". Світлана Кирилівна запропонувала полинути у спогади про важкі роки славетного Кобзаря, прислухатись до шевченківської думки, слова, вклонитися світлій пам'яті поета.


 
На свято завітала місцева хор-ланка під керівництвом Г. М. Якубовської.Українські народні пісні у їх виконанні глибоко схвилювали всіх присутніх в залі.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...